Actualitzi el seu navegador

Actualitzi el seu navegador

Està fent servir una versió antiga del seu navegador. Li recomanem que l’actualitzi o canviï d’explorador per millorar la seva experiència al web.

Altres webs del grup Oficines i caixers
Ajuda urgent Ajuda
L'ajudem?

Principals atractius

BSA_PrincipalesAtractivosEscudo_BPriv

Sector financer
El sector financer andorrà té una llarga tradició i és reconegut internacionalment per la seva solvència, estabilitat i discreció en el servei. Aquestes característiques han estat clau per desenvolupar i enfortir la confiança dels clients, especialment durant els darrers temps.

Qualitat de vida
El PIB per càpita d’Andorra està per sobre del de molts països desenvolupats com els EUA, Alemanya o el Japó. Té un clima de muntanya suau, amb un alt percentatge de dies assolellats. S’hi registra una de les esperances de vida més altes del món i destaca pel seu alt nivell de seguretat ciutadana.

Entorn econòmic
El model econòmic andorrà està basat principalment en el turisme i el sector financer. Actualment prop d’11 milions de turistes trien Andorra cada any com a destinació de referència, atrets principalment per l’esquí, les compres i l’oferta financera.
Andorra també està desenvolupant el seu marc jurídic i legal per convertir-se en un centre d’atracció d’inversió estrangera. En concret, les noves lleis de residència passiva i d’inversió estrangera obriran un nou ventall d’oportunitats als inversors que es vulguin establir a Andorra.La moneda oficial és l’euro.

Idioma
La llengua oficial d’Andorra és el català, la llengua natural del país, si bé la majoria de la població parla també castellà i francès.

Població
La població d’Andorra és d’aproximadament 80.000 habitants, dels quals 29.535 són població autòctona. La resta d’habitants són estrangers, provinents principalment d’Espanya (53 %), Portugal (25 %) i França (10 %).

Localització
El Principat d’Andorra és un microestat europeu situat als Pirineus centrals entre Espanya i França. Andorra té una superfície aproximada de 468 km2 i és comparativament més gran que la resta de petits estats europeus, com San Marino (61 km2), Liechtenstein (157 km2) o el Principat de Mònaco (1,5 km2).
Entre el Principat d’Andorra i les principals ciutats veïnes, les distàncies per carretera són:
Des d’Espanya: Barcelona 210 km, Madrid 600 km
Des de França: Toulouse 196 km, París 900 km
Els aeroports més propers són els de Barcelona, Girona, Reus i Lleida (Espanya) i Tolouse i Perpinyà (França).

BSA_PrincipalesAtractivosMapa_BPriv